Ovo je početak web stranice
Predite na:

Kapilari i angiomi

Lasersko uklanjanje kapilara i hemangioma je vrlo efikasna procedura kojom se lako može umanjiti vidljivost proširenih i ispucali krvnih sudova kože.

Kapilari

Pre

Posle

Ko je kandidat?

Sve osobe koje imaju proširene kapilare na licu, dekolteu ili nogama (može i na drugim regijama) , kao i osobe koje imaju vaskularne promene kao što su angiomi , hemangiomi ili spajder nevusi.

Kako izgleda sam tretman?

Laserskim zracima se tretiraju željene regije . Sama procedura traje od 10 do 30 min , u zavisnosti od veličine regije. Tokom samog tretmana se već primećuje razlika i dolazi do povlačenja malih , svetlih i tankih kapilara, a veći i tamniji postepeno blede.

Koliko tretmana je potrebno za postizanje rezultata?

Broj ponavljanja tretmana je najčešće 2-4 puta, u zavisnosti od problematike.

Tretmani se ponavljaju na 4-6 nedelja.

Nega nakon tretmana

Kožu treba održavati čistom i između tretmana je revnosno mazati hidrantnom kremom.

Naredne 4 nedelje neophodna je zaštita od sunca u vidu kreme sa SPF faktorom većim od 30 ako tretiranu regiju izlažete suncu.

Šta očekivati nakon tretmana?

Nаkon tretmаnа vаšа kožа će biti ružičаstа nekoliko dаnа (kao kad pocrvenite posle sunčanja). Koža će takođe biti suva i zategnuta, posle par dana na tretiranom mestu će se uhvatiti blage krastice a nakon njihovog otpadanja ćete videti prve rezultate.

Crevenilo se povlači za 5 dana, mada može trajati i duže. Krastice otpadaju nakon 7 – 10 dana.

Rezultat

Efekti će biti vidljivi već posle prvog tretmana i konstantno se poboljšavati sa svakim novim tretmanom.

Po završetku tretiranja je potrebno još neko vreme da se rezultati prikažu u celosti , tj. u narednih par meseci stanje će se svakim danom poboljšavati.

Kome se ne preporučuju ovi tretmani?

Ovi tretmani se ne primenjuju kod osoba koje imaju zapaljenske bolesti kože, hiperkoagulopatije, u trudnoći i periodu dojenja, kod postojanja sistemskih bolesti, kod sklonosti keloidima.

Najčešća pitanja

Da li je tretman bolan?

U zavisnosti od dubine krvnog suda bol može biti minimalan do umeren ali ga pacijenti lako izdržavaju. Da bi se maksimalno olakšala procedura pacijentu mi koristimo anestetsku kremu za ublažavanje bola.

Da li se mora odsustvovati sa posla?

Ne , čak i kada se tretiraju promene na licu, vrlo lako se crvenilo može prikriti uz korišćenje šminke.

Da li postoje rizici?

Kao i kod svake druge procedure i ovde postoje minimalni rizici koji se izrazito retko javljaju.

Mogu nastati hiperpigmentacije ili hipopigmentacije U retkim slučаjevimа, uspаvаni virusi kаo što je npr. herpes virus mogu dа budu pokrenuti lаserskim tretmаnom. Kod osoba koje su predodređene da dobijaju hipertrofične ožiljke moguć je nastanak istih, ali je to retko.

Postoji prevencija i ovih minimlanih rizika koja se sprovodi testom kože na laser pre početka tretmana.

Ovo je kraj stranice. Vratite se na početak ove web stranice.