Ovo je početak web stranice
Predite na:

Vi ste ovde: ORS Hospital > ORS > Novosti

Novosti

31.12.2018.

Obaveštenje o radnom vremenu za predstojeće praznike


Dragi klijenti,

Ordinacija nece raditi tokom praznika, prvi radni dan je utorak, 8.1.2019.
Vidimo se u Novoj Godini, u kojoj Vam želimo sve najbolje.

Tokom praznika nas možete kontaktirati putem formulara na našem sajtu

Tim ORS Plastične Hirurgije

03.10.2013.

ORS održao radionicu o skriningu i ranoj detekciji melanoma na Danima srpske medicinske dijaspore 2013

U okviru manifestacije "Dani srpske medicinske dijaspore 2013", doktori ORS-a, sa podrškom razvojnog tima TeleSkin-a su održali celodnevnu radionicu na temu "Skrining i rana detekcija melanoma". U toku radionice detaljno je predstavljeno funkcionisanje BEST teledermoskopskog sistema i mobilna aplikacija skinScan za skrining melanoma. Želeli bismo ovim putem da se zahvalimo svima koji su prisustvovali radionici i učinili je da bude izuzetno posećena i uspešna.

04.07.2013.

Akcija poklanjanja UV metra i ovog leta u ORS Hospital-u

I ovog leta, ORS Hospital izlazi u susret svojim novim, a i starim klijentima, poklanjajući im karticu koja služi kao indikator jačine Ultraljubičastog zračenja. UV METAR efikasno meri nivo sunčevog zračenja i pruža Vam u svakom trenutku informaciju i savet kako da se na pravilan način ponašate i dozirate svoj boravak na suncu. Uz ovu karticu možete lako da proverite i da li Vaše naočare imaju UV filter, tj. da li Vas štite od štetnih sunčevih zraka.

UV METAR je praktičan i jednostavan za upotrebu. Stane u džep. Uvek je uz Vaš. Brine o Vama i Vašoj porodici.

Svaki pacijent koji dođe na dermoskopski pregled u toku jula meseca od nas na poklon dobija UV metar.

Preglede možete zakazati putem telefona ili interneta.

Telefoni za zakazivanje: 011/3910112, 011/3910115, 069/3910112 .

04.07.2013.

ORS Hospital sajt na engleskom jeziku

Poštovani klijenti, sa zadovoljstvom Vas možemo obavestiti o postavljanju kompletnog sajta ORS Hospitala na engleskom jeziku, za sve one koji iz inostranstva pokušavaju da nauče nešto o sebi i svom telu ili pitaju za savet i mišljenje.

01.07.2013

Vemurafenib i testiranje na BRAF Mutaciju su na putu u VB

Vemurafenib, selektivni inhibitor mutantne BRAF kinaze je dobio tržišno odobrenje u EU u februaru 2012. za monoterapijski tretman odraslih pacijenata sa neresektabilnim ili metastatskim melanomom koji je pozitivan na BRAFV600 mutaciju. Vemurafenib je je prvi dostupan lek za tretman metastatskog melanoma koji cilja na određenu gensku mutaciju, BRAF, koja se nalazi u 35 do 66% kožnih melanoma. Vemurafenib je potentni inhibitor mutiranog BRAF, ali je neaktivan protiv divljeg tipa BRAF.

U kliničkom ispitivanju u fazi III (BRAF inhibitor in Melanoma-3) koje uključuje 675 pacijenata sa BRAF p.V600E pozitivnim metastatskim melanomom, sveukupna 6-mesečna stopa preživljavanja je bila 84% (95% interval poverenja (CI) 78-89%) za vemurafenib, protiv 64% (95% CI 56-73%) za dacarbazine, sa smanjenjem relativnog rizika od 63%. Stopa odgovora je bila 48% (95% CI 42-55%) I 5% (95% CI 3-9%) za dacarbazine, i preživljavanje bez napredovanja je bilo značajno produženo sa vemurafenibom (medijana 5•3 meseca) u poređenju sa dacarbazinom (1•6 meseci; hazard ratio 0•26, 95% CI 0•20–0•33; P < 0•0001).[15] cobas® 4800 BRAF V600 Mutation Test (Roche Molecular Systems Inc., Pleasanton, CA, U.S.A.) je udružena dijagnostika razvijena u saradnji sa vemurafenibom kako bi se identifikovali pacijenti koji imaju BRAF V600 mutacije, koji bi mogli da imaju koristi od tretmana vemurafenibom. Test uključuje ekstrakciju genomske DNK iz isečka tumora i detekciju kako divljeg tipa tako i mutantnog tipa BRAF, reakcijom lančane polimerizacije (PCR) u realnom vremenu. .

30.04.2013.

Obaveštenje o radnom vremenu za predstojeće Prvomajske i Uskršnje praznike

Za vreme predstojećih Prvomajskih i Uskršnjih praznika, bolnica neće raditi 1.,2.,3., i 6. maja, dok će Subota, 4.maj biti radna od 9 do 13 časova. Za sve informacije tokom neradnih dana možete nas kontaktirati preko kontakt formulara na našem sajtu ORS Hospital ili na telefon 069 39 10 112 od 12 do 14h, a termin za zakazivanje pregleda možete zakazati i preko našeg formulara na sajtu.

Sve najbolje tokom praznika želi Vam vaš ORS Hospital.

 

04.03.2013.

ORS Hospital dobitnik Microsoft Health Users Group Innovation Award 2013

Uz veliko zadovoljstvo i ponos možemo objaviti da je grupa kompanije Microsoft zadužena za IT u zdravstvu dodelila (na HIMSS 2013 u New Orleans-u), ORS Hospitalu nagradu za Inovaciju u fleksibilnim mobilnim workstyle rešenjima, kao korisniku i predlagaču skinScan-a, aplikacije za screening melanoma na Windows Phone platformi, razvijene od strane TeleSkin-a.

Zahvaljujemo se Microsoft Health Users Group-u, i kompaniji Microsoft Srbija na ukazanoj pažnji.

 

 

11.02.2012.

Julska akcija poklanjanja UV Metra

Sunce je izvor života, ali i opasan izvor štetnog zračenja koje može ugroziti zdravlje.

Kako pravilno koristiti energiju života i uživati na suncu bez posledica i negativnih efekata? Rešenje je jednostavno: UV METAR - Vaš najbolji prijatelj za bezbedno mesto pod suncem.

UV METAR efikasno meri nivo sunčevog zračenja i pruža Vam u svakom trenutku informaciju i savet kako da se na pravilan način ponašate i dozirate svoj boravak na suncu. Uz ovu karticu možete lako da proverite i da li Vaše naočare imaju UV filter, tj. da li Vas štite od štetnih sunčevih zraka.

UV METAR je praktičan i jednostavan za upotrebu. Stane u džep. Uvek je uz Vaš.
Brine o Vama i Vašoj porodici.

Svaki pacijent koji dođe na dermoskopski pregled u toku jula meseca od nas na poklon dobija UV metar.

Preglede možete zakazati putem telefona ili interneta.

Telefoni za zakazivanje: 011/3910112, 011/3910115, 069/3910112

27.02.2012.

Pomaci u traženju leka za metastatski melanom

Novi lek za melanom

Nova studija u Americi pokazala je da postoji lek koji dalje treba ispitivati zbog mogućnosti napretka u preživljavanju kod pacijenata sa mestastatskim melanomom.

Multicentrična studija koja se sastoji od 2 faze i obuhvata 3 leka Carboplatin, Paclitaxel i Bevacizumab je pokazala da ima prostora za uvođenje i 3 faze i nade u uspeh.

Dodavanje Bevacizumaba u ovu studiju se smatra odgovornim za poboljšanje rezultata.

U Kaliforniji je napravljena grupa od 214 pacijenata i podeljana u podgrupe od koji je jedna uzimala lek Bevacizumab a druga placebo. Posle prаćenjа od 13 meseci, preživljavanje bez prograsije melanoma u grupi sa Bevаcizumаbom bilo je 5,6 meseci u poređenju sа 4,2 meseca u plаcebo grupi. Srednji ukupni opstаnаk za 13 meseci bio je 12,3 meseca sа Bevаcizumаbom i 8.6 meseci sа plаcebom.

Takođe je primećeno produženje preživljavanja kod pacijenata sa teškim visceralnim metastazama kod kojih je povišen LDH, koji su ranije bili teška grupa sa malo mogućnosti lečenja.

Svi ovi podaci doveli su do nade i kod lekara i kod pacijenata, pa je studija proširena i na treću fazu kojoj je za cilj postavljeno produženje opšteg preživljavanja.

Ovo je kraj stranice. Vratite se na početak ove web stranice.